Ydinkeskustan tapahtumia

Aleksin joulukadun avaus ja paraati 24.11.2013

Jouluvalot syttyvät ja huikea paraati täyttää kaupungin

Aleksin joulukatu avaa joulunodotuksen

 

Helsingin Aleksanterinkadun Joulukadun avaus 24.11.2013 klo: 13.30-16

 

Senaatintori muuttuu Hyväntahdon toriksi
Tori avautuu klo.13.30

Senaatintori täyttyy jouluisesta tunnelmasta ja eri hyväntekeväisyystahojen tuote- ja herkkukojuista. Mukana ovat Sotaveteraanit, Kympin lapset, Asemanlapset, Punainen Risti, Unisef, SPR Helsingin & Uudenmaan piiri, ROKPA, Pelastusarmeija, Partiolippukunta ja Pursitytöt. 

Torin kahvila-kulmalla voi pistäytyä kahvilla tai kuumalla glögillä. Metsäylioppilaiden luona voi tutustua tämänvuotiseen joulukuusi-tarjontaan. Radio Novan Matkaradio on paikanpäällä mukana tunnelmassa.

 

Joulupukinmuori, Tonttupolku ja karuselli perheen pienimmille

Joulupukin mökissä päivystää Joulumuori tonttujen kanssa. Mökin vieraskirjaan voi käydä kirjoittamassa tervehdyksen joulupukille.

Joulupukinmuori on luonut pienen leikin lapsille ja lapsenmielisille, johon kaikki voivat osallistua. Joulupukinmuorilta saa lomakkeen, johon tulee etsiä torille piilotettuja koodeja. Kun kaikki koodit on kirjattu ja lomake palautettu, saavat osallistujat pienen makeisen.

Helsingin Energia tarjoaa perheen pienimmille myös karuselli-kyydin Senaatintorilla.

 

Avajaisseremonia

Senaatintorilla klo. 14 – 15

Radio Novan juontaja avaa tapahtuman. Lavalla kuullaan muun muassa Jesse Kaikurantaa, Marjukka Riihimäen johtamaa joulukuoroa ja Stadin Slangin terveiset. Perinteinen joulupadan siunaus on osa avajaisseremoniaa.

Ylipormestari Jussi Pajunen ja Joulupukki julistavat joulukadun avatuksi ja Aleksanterinkadun jouluvalot sytytetään klo.15. Jouluvalojen sytyttämisen perinne on jatkunut Aleksanterinkadulla jo 65 vuotta. Jouluisen valaistuksen tarjoaa Helsingin Energia. 

 

Paraati 

Värikäs paraati aloittaa kulkunsa klo.15 ja satuhahmot, eläimet, orkesterit, vanhat autot, kuorot ja muu paraativäki tervehtii yleisöä Helsingin keskustan kaduilla. Paraati lähtee liikkeelle Hallituskadulta ja etenee pitkin Aleksanterinkatua, kaartaen Kolmen sepän patsaalta Pohjois-Esplanadille ja siitä takaisin Senaatintorille.

Kaikista meistä löytyy joulumieltä, niin lapsista kuin aikuisista. Paraatin kärjessä kulkee raitiovaunu, joka kuljettaa osasto 10 lapsia ja mahdollistaa näin heidän osallistumisensa tapahtumaan.  Jouluinen mieli kannattelee myös sotiemme veteraaneja, jotka osallistuvat kulkueeseen kävellen. Kaunialan sotavammasairaalan veteraanit kulkevat matkan autokyydissä.

Joulupukki vilkuttelee yleisölle reen kyydistä. Kulkueessa nähdään vanhoja paloautoja, Samojedeja ja Berhandilaisia koiria, enkeleitä, satuhahmoja, kansallispukuja ja paljon muuta. Uutuutena nähdään henkeäsalpaavat valopuvut, jotka nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Heittäydy mukaan joulutunnelmaan ja tule hurraamaan paraativäen mukana. Pistetään mukava joulumieli kiertämään ympäri Helsinkiä. 

Lisää tunnelmia ja kuvia Facebookista 

 

Yhteistyö ja toteutus

Tapahtuman on ilmainen ja sen mahdollistavat seuraavat tahot. Kiitos!

Takaisin